Toisen Turkin reissumme teimme taas Antalyan Sideen. Syynä tähän oli se että, tykästyimme Siden kaupunkiin ensimmäisellä kerralla. Halusimme mennä takaisin, mutta sellaiseen hotelliin joka sijaitsi lähempänä kauppoja yms. kuin edellinen hotelli joka oli keskellä peltoa :D. Matkapaketin otimme taas Tjäreborgilta All inclusivella (tietysti!) ja tällä kertaa lennot lähtivät Helsingistä. Lennot sujuivat hyvin sekä bussikuljetus lentokentältä hotellille. Olen aikaisemmin kirjoittanut "Turkki,Antalya 4/2013" jutussani mitä varaan pojalleni mukaan aina lentomatkoille. Mainitsen tässä vielä että nyt meillä oli käytössä oma iPad lennolla, jonne olin kotona ladannut lasten pelejä sekä Viaplay-sovelluksen. Viaplayn kautta voi ladata elokuvia ja piirrettyjä oman tablettiin ja niitä pystyy katsomaan offline tilassa! LOISTAVA!! 1-1,5 tuntia hurahti vaan kun poika keskittyi katsomaan piirrettyjä :) Sitten taas vähän piirrettiin tai höpötettiin, ja taas hän alkoi katsomaan piirrettyjä.

Hotellimme Sidessä oli SunConnect Side Resort. Aivan ihana hotelli!! Minulla on pääosin pelkästään hyvää sanottavaa kyseisestä hotellista!! Hienot huoneet, kaunis ympäristö, hyvä ruoka jnejne! Mutta, kerron hieman yksityiskohtaisemmin myöhemmin :)

IMG_1336.jpg

HUONE:

Huoneemme oli alatasossa sijaitseva kaksio. Näkymä oli suoraan uima-altaalle. Huone oli erittäin siisti,tilava ja kaunis.

IMG_1292.jpgIMG_1293.jpg

IMG_0309.jpg

Altaita hotelilla oli kaksi. Lapsille oma allas jossa oli vesiliukumäki sekä "sieni" tai "sateenvarjo" josta suihkusi vettä. Toinen allas oli aktiviteetti allas jossa järjestettiin jos jonkin näköistä vesi aktiviteettia päivittäin.

IMG_0335.jpg

IMG_0326.jpg

AKTIVITEETIT:

Hotellilla on oma ns. viihdyttäjä ryhmä, joka keksii päivän aikana paljon tekemistä ja ovat ihan super mukavaa porukkaa :) Ohjelmaa meidän reissulla oli esim. minidisko lapsille joka ilta, karaokea, taikuri esitys, perinteinen turkkilainen tanssi esitys, heidän oma teatteri esitys ym.ym. Ohjelma ajoittui yleensä iltaan, joten ainut illan myöhäinen ohjelma joka käytiin katsomassa oli taikuri esitys. Minidiskossa tottakai heiluttiin joka ilta :D. Illan ohjelma loppui aina siihen että kaikki lauloivat yhteislauluna aa-ram-sam-saa, aa-ram-sam-saa kudi kudi kudi kudi kudi ram-sam-saa. Joo,ihan kivaa mutta kyllä se alkoi loppulomasta jo ottamaan kaaliin kuunnella sama veisu joka ilta :D.

IMG_0513.jpgIMG_1323.jpgIMG_3780.jpg

Ohjelma iltoina on myös hattaraa tarjolla pientä maksua vastaan :)

IMG_3775.jpg

ALL INCLUSIVE:

All inclusive oli taas niin hyvä ratkaisu tälle reissulle! Niin kuin aikaisemmin kirjoitin niin kannatan koko sydämmestäni lapsien kanssa matkustaviille all inclusivea. Juotavia, jätskiä ja ruokaa sai taas hakea niin paljon kuin halusi ja painoa reissulla tuli varmaan lisää +100kg :D. Ei ihan sentään, mutta all inclusive toimii :)

IMG_1324.jpgIMG_1327.jpgIMG_1331.jpgIMG_1370.jpgIMG_1372.jpgIMG_1371.jpg

IMG_1374.jpg

RANTA:

Hotellilla ei varsinaisesti omaa rantaa ole, mutta mini bussilla pääsee hotellilta rannalle ja takaisin. Matkaa rannalle on noin 1,5-2 km. Rantaa en kauheasti meinaa edes kehua koska se oli todella huonossa kunnossa. Saattaa tosin johtua matkustus ajankohdastamme. Eli, ei kananta vaivautua sinne lähtemään jollei ole ihan pakko :)

IMG_1313.jpgIMG_0475.jpgIMG_0460.jpg

SIDEN NÄHTÄVYYDET:

Hotellilta oli suhteellisen lyhyt matka kävellä joka paikkaan. Vuokrasimme hotellilta parin euron maksua vastaan rattaat pojalle ja lähdimme tutkimaan ympäristöä.

Siden vanha kaupunki sijaitsee ihan rannalla, ja siellä riittää TOOOODEELLA paljon eri kauppoja! Tuputtaminen, aggressiivinen kaupankäynti yms. on tavallista Turkissa, joten vanhassa kaupungissa se korostuu. Siellä ei saa edes yhtä metriä kulkea rauhassa kun koko ajan joku on huutelemassa perään. No, tämä on vaan asenne kysymys että miten siihen suhtautuu :)

IMG_0545.jpg

 

Siden vanha kaupunki laskeutuu satamaan ja sieltä pääsee suoraan kävelemään rantakadulle jonka varressa on ravintoloita,hotelleja ja kahviloita.

IMG_0561.jpg

IMG_3738.jpg

Kävimme myös kävelemässä Siden amfi teatterilla, jota suosittelen! On todella upean näköinen paikka! Sisään amfi teatteriin pääsee, mutta me emme ostaneet lippuja sinne. Ulkopuolelta näkee rauniot yhtä hienosti :)

IMG_0537.jpgIMG_0535.jpg

 

Hotellin lähellä sijaitsee myös Siden moskeija.

IMG_3716.jpg

 

Tässä nyt tärkeimpiä Siden nähtävyyksiä joita kävimme katselemassa. Kävellen pääsee helpoiten joka paikkaan.



Hotellista haluan vielä laittaa muutaman kuvan josta näkee kuinka kivasti ympäristö oli rakennettu, ja mitä muuta mukavaa sinne oli laitettu asiakkaille ihasteltavaksi :)

IMG_0320.jpgIMG_1326.jpgIMG_1378.jpgIMG_1379.jpgIMG_1383.jpg

 

Reissusta jäi taas hyvä ja levännyt mieli ja todellakin suosittelen Sideä jos Turkkiin haluaa matkustaa. Side on vielä kasvava kaupunki turistien keskuudessa, joten paikallisia ja paikallisten elämää pääsee vielä näkemään. Tämä toki saattaa muuttua kun turismi kasvaa Sidessäkin.