Tämä reissu tehtiin yhdessä siskoni ja hänen lastensa kanssa. Eli porukkaa meitä reissussa oli kaksi aikuista (minä ja siskoni) ja kolme lasta (3-vuotias, 7-vuotias ja 13-vuotias).

Matkan otimme Matkavekalta. Hotelli jonka valitsimme oli Meriton Grand Conference and Spa ja se sijaitsee vanhan kaupungin läheisyydessä. Matkavekalla oli hyvä tarjous perhe huoneessa, ja hintaan kuului siis laivamatkat Helsinki-Tallinna, liput valittuun elämyspaikkaan (esim.Tallinnan eläintarha jonka me valitsimme), aamiainen sekä hotellin allas osaston käyttö.

Menomatka Tallinnaan ja siellä satamasta hotelliin suijuivat hyvin. Satamasta saa nopeasti taksin ja taksilla ajelu Tallinnassa on erittäin halpaa. Hoteliin päästyämme sisäänkirjaamiset yms. sujuivat mutkattomasti, mutta itse hotelli oli valtava pettymys! Tarkoituksena ei ole hotellia lytätä tämän kirjoituksen myötä, mutta muutaman asian haluan tuoda julki mikse EI missään tapauksessa kannata lapsien kanssa kyseiseen hotelliin mennä.

Hotellin esittelyssä mainittu lasten leikkipaikka oli eräässä nurkassa, jossa oli pieni pöytä, muutama kynä ja paperi sekä pari hassua iki vanhaa lelua. Ei ihan ole minun käsitykseni lasten leikkipaikasta. Ravintola tarjonta on täysin olematon hotellilla! Siellä on yksi aasialainen ravintola ja sekin ihan järkyttävän ylihintainen! Ei suostunut lapset siellä paljoa mitään suuhunsa laittamaan. Hotellilla on myös kahvila joka pelasti meidän reissun, koska sieltä sai voileipiä,salaatteja sekä kahvia. (sekin tietysti ylihintaista, mutta parempi kuin ei mitään). Hotellilta kun lähtee kävelemään rautatie asemalle niin siellä on kauppahalli tyylinen paikka josta kannattaa käydä ostamassa hedelmiä,liha pasteijoita,jugurtteja yms,niin ei kuole nälkään hotellilla ;)

Allas osasto oli myös aikamoinen pettymys. Yksi iso allas täynnä jääkylmää vettä, joten sekään ei ollut sellainen kun ajateltiin spa tyylisessä hotellissa sen olevan. Alakerrassa kuitenkin on kala-hoitoja tarjolla jaloille ja käsille joten sitä kannattaa käydä kokeilemassa :) Tämän enempää en hotellista kirjoittamiseen keskity, vaan enemmänkin nähtävyyksiin ja siihen mitä suosittelen Tallinnassa touhuamaan lasten kanssa.

Vanha kaupunki

Hotelli tosiaan sijaitsi ihan vanhan kaupungin läheisyydessä, joten siitä oli helppo lähteä kävelemään. Paljon ei siellä kävelty ympäriinsä, koska rakas 3-vuotiaan oli sitä mieltä että nähtävyydet ovat ihan hanurista. Tallinnan vanha kaupunki on erittäin kaunis :)

IMG_3429.jpgIMG_3430.jpgIMG_3433.jpgIMG_3434.jpgIMG_3432.jpg

 

Tallinnan eläintarha

Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille lapsi perheille!! Oli kyllä huikean kiva! Eläimiä oli todella monipuolisesti ja eläimiä jopa näki lähi etäisyydeltä, toisin kun esim. korkeasaaressa :D. Reissumme ajankohta oli syyskuu, joten ihmisiä eläintarhassa oli myös aika vähän joten silläkin oli osuutta asiaan. Lippujen hintoja en nyt osaa sanoa, koska meillä se kuului matkapakettiin. Tässä muutamia kuvia eläintarhasta :)

IMG_3447.jpgIMG_3450.jpgIMG_3452.jpgIMG_3455.jpgIMG_3458.jpgIMG_3459.jpgIMG_3462.jpgIMG_3465.jpgIMG_3464.jpgIMG_3477.jpgIMG_3481.jpg

Eläintarhan lähellä sijaitsee ostoskeskus Rocca al Mare jossa kannattaa käydä ihmettelemässä. Kovin erikoisesta ostoskeskuksesta ei ole kyse, mutta sieltä löytyy kivoja kauppoja ja muuta mukavaa ajanvietettä :)

Tälläinen oli lyhykäisyydessään meidän Tallinnan reissu. Reissussa olimme vain kaksi yötä, joten paljon jäi myös näkemättä. Harmittaa eniten hotelli ja sen sisältämät palvelut, joten seuraavaksi menen Tallinnan reissulla toiseen hotelliin :)