Tämän reissun teimme kahdestaan poikaystäväni kanssa joulun alla. Halusimme lähteä muutamaksi päiväksi johonkin Euroopan kaupunkiin katselemaan joulu tunnelmaa. Pariisissa olimme neljä päivää.

Hotelli:

Hotellimme oli Hôtel Saphir Grenelle.  Syy miksi päädyimme tähän hotelliin oli se, että se sijaitsi kävelymatkan päässä Eiffel tornista, metro-asema oli aivan vieressä sekä aamupala kuului hintaan. Hotelli oli vaatimaton ja pieni, mutta kuitenkin viihtyisä. Huoneet olivat myös pieniä mutta ei Pariisiin olla menty nukkumaan eikä viettämään aikaa hotelli huoneessa :) Selailtuani hotels.comia huomasin, että hotelli on näköjään uudistanut ilmettään, joten varmasti nykyään se on erittäin viihtyisä! Eräs asia teki hotellista kuitenkin ainutlaatuisen, koska pyynnöstä sai tilata aamiaisen huoneeseen! Aivan mahtavaa!

21122012772.jpg

Nähtävyydet:

Riemukaari

Pariisin Riemukaaren kaikki ovat varmasti nähneet joskus elokuvissa tai muissa yhteyksissä. Riemukaari on valtava monumentti joka sijaitsee suurella aukiolla, joka on samalla valtava liikenneympyrä! Metrolla pääsee suoraan Riemukaarelle (Pariisin metroista lisää tekstin lopussa)

Riemukaari sijaitsee Champs-Elyseen kadun päässä.

DSC_0009.jpgDSC_0023.jpgDSC_0033.jpg

Champs-Elysees

Champs-Elysees eli Avenue des Champs-Élysées on Pariisin kuuluisin katu kauppoineen ja kahviloineen. Tämä katu on aivan mahtava!!En edes löydä sanoja sille kuinka voisin ylistää tätä!:) Kadun varret ovat täynnä merkkiliikkeitä,kahviloita ym!

Tässä muutama kuva kaupoista:

IMG_2700.jpg

IMG_2694.jpgIMG_2698.jpg

Niin kuin aikaisemmin mainitsin niin kadun päässä sijaitsee maailman pyörä johon ehdottomasti kannattaa mennä :) On todella tunnelmallinen ja ihana illalla jolloin näkee ylhäältä kadun jouluvalot.

DSC_0072.jpgIMG_2749.jpg

Tässä kuvassa Champs-Elyseen joulumarkkina kojuja:

DSC_0091.jpg

 

Toinen tunnettu ostoskatu Pariisissa on Boulevard Haussman jossa sijaitsee Ranskan suurin eli kahdeksan kerroksinen Galeries Lafayette. Aivan mieletön paikka! Niin huippu muotimerkkejä täynnä että ihan sekoaa! Matkan Champs-Elyseeltä ostoskeskukseen voi tehdä kävellen (n.20min) tai käyttää metroa koska Pariisissa se on helppoa.

IMG_2708.jpg

Notre Dame

Notre Dame on maailman kuulu katedraali Pariisin keskustassa. Metrolla pääsee kätevimmin katedraalille. Jo pelkästään ulkoapäin katsottuna katedraali on erittäin vaikuttava näky! Sisällä saa sytyttää kynttilän pientä maksua vastaan.

IMG_2761.jpgDSC_0114.jpg

Moulin rouge:

Tottakai sitä piti käydä myös pyörähtämässä legendaarisella Moulin Rougella. Tosin kävimme siellä päivällä kävelemässä jolloin paikka ei ihan oikeuksiinsa päässyt, ja noo ehkä muutenkin sijaintina ei minun suosikkejani. Esityksiä siellä kuitenkin yhä edelleen pyörii ilta aikaan.

IMG_2777.jpg

Eiffel-torni:

Säästin parhaimman sekä kuuluisimman nähtävyyden viimeiseksi sekä minun henk.koht. suosikkini :) Eiffel-torni tosiaan on mahtava näky sekä päivällä ja varsinkin iltaisin! Joulun alla Eiffel-tornissa oli ajastettu valoshow joka tuli kerran tunnissa. Oli kyllä upea näky!

DSC_0136.jpgDSC_0158.jpgDSC_0167.jpg

 

Liput Eiffel torniin kannattaa varata netistä jo ennen matkaa, koska siellä on AINA paljon ihmisiä! Valmiilla lipulla pääsee nopeammin ylös torniin,mutta alastulossa se ei kylläkään helpota yhtään. Siellä sitten ollaan kun sillit purkissa ja odotetaan et pääseekö portaita vai hissillä. No mutta se on sen arvoista kun pääsee ylös asti :)

Ylhäällä tornissa on mahdollisuus nauttia aika kovaakin summaa vastaan lasillinen skumppaa (muovipikarissa halppis skumppaa). Näin me myös halusimme juhlia yhteistä reissuamme, mutta ylhäällä tuuli niin kovaa että saatuamme skumppa mukit kätösiin niin tuuli vei niistä jo suurimman osan :D! No saatiin me maistiaiset :)

Eiffel-tornissa on kaksi tasokasta ravintolaa, joista toiseen varasimme pöydän jo ennen matkaa. 58 Tour eiffel- ravintola oli ihana! Täydellisen luksusta viimeiselle illalle Pariisissa. Kyllä kokemus oli koko rahan arvoinen. Ravintolassa on oma tarjoilija kuka pitää huolen koko ajan juomista ja ruuista. Söimme kolmen ruokalajin illallisen ja ruoka oli taivaallista!!Eli jos haluaa hiukan luksusta lomaan niin kannattaa ehdottomasti varata pöytä kyseisestä ravintolasta.

DSC_0203.jpgIMG_2774.jpg

Pariisissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin ainoastaan nämä mainitsemani kohteet. Esim.Louvre-museo Mona Lisa malauksineen ym. Liput kannattaa varata etukäteen jo ennen matkaa netistä niin säästy jonoilta.

Pariisin metro:

Pariisissa metron käyttö on todella yksinkertaista. Jokaisella asemalla ja jokaisessa metrossa on hyvät, selkeät ja helpot ohjeet. Pariisin metrokartan voi tulostaa myös netistä, jolloin voi jo ennen matkaa suunnitella reittejä (kuten minä aina teen:)) https://parisapartment.files.wordpress.com/2010/09/paris-metro-map_1_.gif

Pariisissa kannattaa ostaa Paris Visite-kortti jonka voi ostaa mistä tahansa asemalta. Kortilla on rajaton käyttö kaikissa Pariisin julkisissa (metro ja bussi). Metrokarttaan on merkitty vyöhykkeet 1-6. Kolmen päivän kortti maksoi hiukan yli 20 euroa ja oli kyllä joka sentin arvoinen koska metrolla pääsee nopeasti paikasta toiseen.

Lentokentälle kulkee RER-juna, johon kannattaa ostaa kertalippu jos junalla haluaa mennä lentokentälle. Kätevästi pääsee suoraan terminaalille. Metrokartassa on merkittynä RER-junien linjat.

Vinkit/Tärpit:

- Paris Visite-kortti metroja varten

- Varaa liput etukäteen ennen matkaa esim. sivulta http://www.pariisiliput.fi/kiertoajelu/kiertoajelu-ja-eiffel-torni/?gclid=CInq9OfTicICFUiQcgod7LoA2w näin välttyy jonoilta. Varaamalla pöydän 58 Tour Eiffel-ravintolasta saa hissilipun ylös torniin samalla.

- Usein sanotaan ranskalaisten olevan ylpeitä eivätkä suostu puhumaan englantia, mutta tämä on täysin väärä käsitys! Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä. Mutta on kuitenkin kohteliasta osata sanoa kiitos

- Ravintolassa kannattaa maistella eri viinejä (ihan parhaita!)

- Herkkupuolelta ehdottomia herkkuja joita on pakko syödä on macaron leivokset sekä Crepekset !

- Jos talvella matkustaa niin kuin me niin eiffel tornin puistossa on tehty luistelurata jossa voi vuokrata luistimia käyttöönsä.



Tässä nyt Pariisin matkalta nähtävyydet sekä hieman vinkkejä miten siellä pääsee hiukan helpommin paikasta toiseen. Tosiaan me olimme siellä joulun alla ja voin kyllä suositella talvea matkustus ajankohdaksi. Ihania myynti kojuja, mahtavaa punaviini glögiä ja loistavat valaistukset.

Pakko sinne on kyllä toistekkin päästä koska Pariisi on edelleen mun lempikaupunki kaikista!! :)